Mihai Viteazu

De volgende dag worden wij rond 10:30 uur verwacht in een dorpje ongeveer 15 km. van Saschiz gelegen. Dit dorpje heet Mihai Viteazu.

Hier is een klein schooltje die ons gisteren onverwachts vroegen om de kinderen op deze school een bezoek te brengen.

Natuurlijk kunnen wij in deze tijd van sinterklaas niet met lege handen aan komen, wij hebben gisteren voor dit schooltje de cadeaus apart gelegd, deze liggen in Saschiz.

Legaliseren van kinderen

Na een oproep voor dekens en warme winter kleding, via de plaatselijke kabel tv en in een weekblad, hebben we de laatste maanden voldoende dekens, kleding, schoenen, kinderwagens, enz. binnen gekregen om deze naar Roemenië te brengen.

Maar een heel ander belangrijk doel van deze reis is het legaliseren van kinderen van enkele gezinnen, deze zijn niet ingeschreven bij de geboorte op het gemeentehuis.

Deze kinderen hebben geen rechten, deze kinderen kunnen en mogen zelfs niet naar school.

Op de laatste reis, september 2007, hoorde wij dit in de laatste dagen dat wij daar waren en hadden toen niet genoeg tijd om dit te realiseren.

Op twee december vertrekken wij naar Roemenië met al de in gezamelde goederen en proberen, in de niet al te veel tijd die wij hebben, deze kinderen te legaliseren.

Wat wij hebben vernomen is, dat de kosten hiervan € 60,- per kind zijn.