Nieuw huisje

Woensdag 28 december 2016 we moeten nog wat levensmiddelen pakketten verdelen.

Het is deze winter weer goed koud, we hebben nu alweer nachten gehad van 20 graden onder nul. De weersverwachtingen in Roemenië zijn in de maand januari 38 graden onder nul.

Het oude vrouwtje die 3 jaar in een krot heeft gewoond wat omwikkeld was met doeken krijgt nu met deze feestdagen ook een levensmiddelenpakket.

Vrouwtje krijgt nieuw huis
Vrouwtje krijgt nieuw huis

In oktober hebben wij voor haar een klein maar warm en geïsoleerd huisje gebouwd.

Binnen brand het kacheltje het was aangenaam warm. Het oude vrouwtje was blij ons te zien, en voor ons was het mooi om te zien dat ze nu voortaan zich lekker kan warmen in haar eigen kleine maar gezellig en warme huisje.

Dit huisje is geschonken door Henrie Boeien uit Oss. De bordeaux rode dakpannen zijn geschonken door fam. Jacobs te Deest, de bordeaux rode vorsten door firma Wienerberger uit Deest.

Na het het huisje in Oss te hebben gedemonteerd, is het naar Roemenie getransporteerd en daar weer opgebouwd en tevens goed geïsoleerd met glaswol en gipsplaten geschonken door Bert Cuppen en zijn vrouw uit Zeeland.

Henrie Boeien, Mark Jacobs en vrouw, Bert Cuppen en vrouw en Jan Reijers van Wienerberger namens onze stichting en zeker ook namens dit arme weduwe vrouwtje heel veel dank.

Op bezoek bij de familie van Fane

Vorige week gingen we ook bij vele gezinnen op huisbezoek. Ook nu weer kwamen we weer bij de familie van Fane. Moeder was thuis met haar vier kinderen, een baby en drie wat oudere dochters.

Het was er koud, voor de ramen was wat plastic gemaakt wat ook nog gescheurd was.
Niets maar dan ook niets hadden ze in huis (krot). We vroegen wat ze konden gebruiken, dekens, eten en drinken, kleding, enz.

We vroegen of de meisjes naar school gingen, waarop moeder zei nee, ze hebben geen goede kleding en geen schoenen.

Ook moesten ze schoolspullen hebben zoals schrijfmateriaal en schriften en een rugzak enz. Gelukkig hebben we al deze spullen in voorraad in onze loods daar in Roemenië.

Een van de meisjes had een grote pop zien liggen bij ons in de auto, het oudste meisje vroeg verlegen of haar kleine zusje de pop mocht hebben.

Ik ging de pop halen en gaf het kleinste meisje de pop. Wat een verdriet bij het andere meisje, wij beloofde haar dat wij over een paar uur met al de spullen terug zijn en ook voor haar een pop.

Deze meisjes willen graag een pop
Deze meisjes willen graag een pop

Aan het oudste meisje vroegen wij wat zij graag zou willen hebben, en ook zij wou graag een pop.

En dan te bedenken dat de weersverwachtingen in januari 38 graden onder 0 zijn.

Nieuw dorpje Band

De foto die je ziet is gemaakt in het dorpje Band, wij waren daar voor een maand terug en hebben daar vele dekens verdeeld. Ook hebben we daar onze laatste baby melkpoeder verdeeld.

Het was voor ons de eerste keer dat wij in dit dorpje waren. Ook in dit dorpje weer heel erg veel armoede. Binnenkort gaan we terug naar dit dorpje en kijken waarmee we deze mensen kunnen helpen.

In het dorpje Band is veel armoede
In het dorpje Band is veel armoede