Ramona

Afgelopen 21 maart 2015 vertrokken we weer voor een lang weekend naar Roemenië.

Eerder dit jaar (februari) melde zich weer een moedertje van acht kinderen en zei dat een van haar kinderen doof was.

Zij had gehoord dat wij in een ander dorp een meisje geholpen hadden (Juliana) om het kind weer te laten horen. Het moedertje vroeg aan mij met tranen in haar ogen of wij haar kind ook konden helpen.

Twee maanden van tevoren werd ik in Nederland benaderd door Piet en Mieke van Rossum uit Overlangel, zij zouden ook graag eens wat willen doen voor de allerarmsten kinderen in Roemenië.

Toen het moedertje van acht kinderen dit aan mij vroeg moest ik meteen denken aan Piet en Mieke, misschien zouden zij dit wel willen doen.

Toen ik in februari thuis kwam heb ik onmiddellijk contact gezocht met Piet en Mieke. Ik vertelde hen over Ramona het meisje wat doof is, zonder twijfel zeiden Piet en Mieke dat zij de kosten op zich zouden nemen.

Ramona woont met vader en moeder en met 7 broertjes en zusjes in een oud krot, zij hebben zeker geen mogelijkheid om deze kosten te betalen.

Wij gaan regelmatig bij dit gezin op bezoek en zien dan dat ze vaak dagen niets te eten hebben. Piet en Mieke uit Overlangel, Robert van de Hurk uit Geffen, en Henk Schulte onze huisarts reisde met mij mee naar Roemenië om daar nog een paar projecten te gaan bekijken, o.a. Ramona onderzoeken.

De eerste foto is wat onduidelijk, maar daar zie dat Henk de kinderen onderzoekt. Ramona is het meisje met het roze truitje aan.

Onze huisarts onderzoekt de kinderen
Onze huisarts onderzoekt de kinderen

Op foto twee en drie zie je Piet en Mieke met Ramona en twee zusjes.

Piet en Mieke met Ramona en haar twee zusjes
Piet en Mieke met Ramona en haar twee zusjes

Laten we met zijn alle hopen dat ook deze keer Ramona kan worden geholpen en dat we over een half jaar kunnen zeggen dat ze kan horen, en dat ze snel leert praten.

Wordt zeker vervolgd.

Bezoek Stefan

Zaterdag 21 maart brachten wij een bezoek aan Stefan.

Stefan is een man die in Nederland heeft gestudeerd, hij praat perfect Nederlands.

Stefan heeft in Roemenië een stichting, hij heeft in het dorpje Valchid een schooltje gebouwd waar hij de allerarmsten kinderen onderwijs geeft.

Ook krijgen de allerarmsten kinderen drie keer per week een warme maaltijd van deze stichting. Wij steunen hem ook al vele jaren, zo hebben wij het schooltje voorzien van school meubilair afkomstig van het schooltje uit Zeeland  (t’ Oventje).

Ook de keuken is door onze stichting ingericht. Ook krijgen de kinderen ieder jaar van onze stichting hun kledingpakketten met prachtige schoenen en natuurlijk voorzien van wat speelgoed.

Onze eerst volgende vracht (eind April) gaan er ook weer vele goederen mee voor deze kinderen, onderandere kledingpakketten, gereedschap, maar ook levensmiddelen.

Het was prachtig weer toen wij die middag in Valchid aankwamen, de kinderen zaten heerlijk buiten in de zon hun warme maaltijd naar binnen te werken.

Er zaten ongeveer tussen de 70 en 80 kinderen te eten, geweldig om dit te zien.

De kinderen eten
De kinderen eten

Op de volgende foto zie je hoe de meeste van deze kinderen wonen, dat is bij ons in Nederland haast niet voor te stellen.

Zo wonen de kinderen
Zo wonen de kinderen

Wij blijven Stefan steunen in zijn goede werk zo lang wij kunnen.