Bezoek Stefan

Zaterdag 21 maart brachten wij een bezoek aan Stefan.

Stefan is een man die in Nederland heeft gestudeerd, hij praat perfect Nederlands.

Stefan heeft in Roemenië een stichting, hij heeft in het dorpje Valchid een schooltje gebouwd waar hij de allerarmsten kinderen onderwijs geeft.

Ook krijgen de allerarmsten kinderen drie keer per week een warme maaltijd van deze stichting. Wij steunen hem ook al vele jaren, zo hebben wij het schooltje voorzien van school meubilair afkomstig van het schooltje uit Zeeland  (t’ Oventje).

Ook de keuken is door onze stichting ingericht. Ook krijgen de kinderen ieder jaar van onze stichting hun kledingpakketten met prachtige schoenen en natuurlijk voorzien van wat speelgoed.

Onze eerst volgende vracht (eind April) gaan er ook weer vele goederen mee voor deze kinderen, onderandere kledingpakketten, gereedschap, maar ook levensmiddelen.

Het was prachtig weer toen wij die middag in Valchid aankwamen, de kinderen zaten heerlijk buiten in de zon hun warme maaltijd naar binnen te werken.

Er zaten ongeveer tussen de 70 en 80 kinderen te eten, geweldig om dit te zien.

De kinderen eten
De kinderen eten

Op de volgende foto zie je hoe de meeste van deze kinderen wonen, dat is bij ons in Nederland haast niet voor te stellen.

Zo wonen de kinderen
Zo wonen de kinderen

Wij blijven Stefan steunen in zijn goede werk zo lang wij kunnen.