Nieuw huisje

Woensdag 28 december 2016 we moeten nog wat levensmiddelen pakketten verdelen.

Het is deze winter weer goed koud, we hebben nu alweer nachten gehad van 20 graden onder nul. De weersverwachtingen in Roemenië zijn in de maand januari 38 graden onder nul.

Het oude vrouwtje die 3 jaar in een krot heeft gewoond wat omwikkeld was met doeken krijgt nu met deze feestdagen ook een levensmiddelenpakket.

Vrouwtje krijgt nieuw huis
Vrouwtje krijgt nieuw huis

In oktober hebben wij voor haar een klein maar warm en geïsoleerd huisje gebouwd.

Binnen brand het kacheltje het was aangenaam warm. Het oude vrouwtje was blij ons te zien, en voor ons was het mooi om te zien dat ze nu voortaan zich lekker kan warmen in haar eigen kleine maar gezellig en warme huisje.

Dit huisje is geschonken door Henrie Boeien uit Oss. De bordeaux rode dakpannen zijn geschonken door fam. Jacobs te Deest, de bordeaux rode vorsten door firma Wienerberger uit Deest.

Na het het huisje in Oss te hebben gedemonteerd, is het naar Roemenie getransporteerd en daar weer opgebouwd en tevens goed geïsoleerd met glaswol en gipsplaten geschonken door Bert Cuppen en zijn vrouw uit Zeeland.

Henrie Boeien, Mark Jacobs en vrouw, Bert Cuppen en vrouw en Jan Reijers van Wienerberger namens onze stichting en zeker ook namens dit arme weduwe vrouwtje heel veel dank.